AĞRI / MERKEZ - Yazılı İlkokulu

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DEPREM TAHLİYE  TATBİKATI

06.03.2024 tarihinde saat 12.40'da okulumuzda deprem tahliye tatbikatı yapmış bulunmaktayız. Öğretmenlerin eşliğinde çök kapan tutun pozisyonu alan  öğrencilerimiz yaklaşık 60 saniye sonra sınıfın kapılarına yakın tek sıra olmuşlardır. Okul personeli tarafından saat 12.40'da zile basılmış ve tahliye planına uygun bir şekilde sırası gelen sınıflar koridorda bulunan tahliye personeli tarafından acil çıkışlara yönlendirilmiş ve tahliye başlayarak öğrenciler güvenli bir şekilde okul dışına çıkmışlardır.Okul idaresi, öğretmenler, öğrenciler ve okul personeli acil durum gereği hızlı bir şekilde derslikleri  sırasıyla tahliye planına uygun olarak sakin, güvenli  ve hızlı bir şekilde binayı boşaltarak acil durum toplanma yerinde toplanmışlardır. Tahliyeden sonra okul binasında kimsenin bulunmadığına emin olunduktan sonra öğrencilere okul idaresince deprem, deprem öncesi hazırlıklar, deprem sırası ve sonrasında yapılacaklar hakkında bilgiler verilmiştir. Bir öğrencimiz tarafından da deprem çantasında neler bulunması gerektiği örneklerle gösterilmiştir.